Partnereknek kiküldött levelében azt jelezte az Emirates helyi képviselete, hogy két hónapra felfüggeszti budapesti járatait.

A légitársaság március 20-tól, péntektől előre láthatólag május 20-ig nem indít járatokat Dubaj és Budapest között.

A cég magyarországi képviselete ezt az utazási irodáknak kiküldött levelében közölte. Az Emirates weboldala ennek ellenére még az elmúlt percekben (kedden 6 óra körül) is kiadott járatokat a megjelölt időszakra, továbbá egyelőre a cég friss utazási információkat listázó oldalán sem szerepelt a felfüggesztés híre.

Szerdán délután kiküldött közleményében a légitársaság megerősítette, hogy a működési körülmények változása miatt az Emirates 2020. március 24-től 2020. május 20-ig átmenetileg felfüggeszti budapesti járatát.

A közlés szerint a légitársaság a Budapestre és Budapestről induló járataira érvényes repülőjeggyel rendelkező ügyfeleinek ingyenes átfoglalást tesz lehetővé. A fel nem használt jegy árának teljes értéke jóváírásra kerül az utasok részére, és a jegy kiállításának időpontjától egy évig felhasználható. Az Emirates kéri, hogy azon utasai, akik utazási irodán keresztül foglalták jegyüket, vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodájukkal. Azok, akik közvetlenül az Emirates-nél foglaltak, lépjenek kapcsolatba az Emirates magyarországi irodájával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Csökkenti budapesti járatai számát a Qatar Airways is, a repülőjegy-foglalási rendszerek szerint a hét több napján a megszokott kettő helyett csak egy gép közlekedik majd Doha és Budapest között.

A légitársaságok az egyes országokban elrendelt utazási korlátozásokhoz és a járvány súlyosságához alkalmazkodva napról napra változtatnak menetrendjükön.

Fotó: AIRportal.hu