Két arab légicég, az Emirates és az Etihad Airways is járatsűrítést hajt végre Torontó felé, heti három helyett ötször repülnek a kanadai nagyvárosba.

Fotó: Airbus

A dubaji székhelyű Emirates a napokban jelentette be, hogy augusztus 18-tól kezdődően heti három helyett már ötször köti össze Kanada legnagyobb városát arab-öbölbeli bázisával.

A cég eddig hétfőn, szerdán, és pénteken teljesített járatot Torontóba, augusztus közepétől azonban már hétvége két napján is elérhetővé teszi a várost Dubajból.

Az EK241 / 242-es számú járatpárt a cég továbbra is legnagyobb típusával, a tíz éve szolgálatban levő Airbus A380-assal teljesíti, a gépek fedélzetén első osztályon privát kabinokat, üzleti osztályon teljes értékű ággyá alakítható üléseket, turista osztályon pedig kiemelkedően komfortos üléseket kínál az Emirates.

Az abu-dzabi-i székhelyű Etihad Airways szintén heti háromról ötre emeli járatai számát Torontó irányába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Etihad hasonlóan konkurenséhez meghagyja a járaton a mostani repülőgéptípust, a cég esetében ez a Boeing 777-300ER, melynek fedélzetén 340 ülőhelyet kínálnak, amelyek közül negyven üzleti osztályú ülés – írja az ATWOnline.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A légitársaság közleményében kiemelte, a járatsűrítéssel nem csak utasaik, de az Etihad Cargo ügyfelei is jól járnak, mintegy hatvan százalékkal növekszik ugyanis a belly-cargo kapacitás a két város között.

Emellett az ország legnagyobb légitársaságával, az Air Canadával fennálló codeshare megállapodás révén kedvező átszállási lehetőségeket kínálnak Montrealba, Winnipegbe, Saskatoonbe, St. Johns-ba és Halifax-be is.

A kanadai piac mindkét emirátusi óriáscég számára fontosnak tekinthető, mivel közel 45.000 kanadai állampolgár él és dolgozik az Egyesült Arab Emirátusokban, akik rendszeresen látogatnak haza.