A Budapest Airport Sir Michael Hodgkinsont, a korábbi brit repülőtér-üzemeltető vállalat, a BAA egykori vezérigazgatóját és Vazil Hudákot, az Európai Beruházási Bank korábbi alelnökét nevezte ki a társaság igazgatóságának tagjaivá – közölte lapunkkal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

Vazil Hudák az elmúlt időszakban, 2016 óta az Európai Beruházási Bank alelnökeként tevékenykedett, ahol nagy, nemzetközi projekteket menedzselt, köztük közlekedés-finanszírozást kelet-európai országokban. Ezt megelőzően Szlovákia részéről az uniós költségvetés fő tárgyalója, szlovák gazdasági miniszter, illetve korábban a szlovák Pénzügyminisztérium államtitkára volt. Vazil Hudák a magánszférában is kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen Londonban a Citigroupnál alelnökeként, a JP Morgan Chase banknál pedig igazgatóként dolgozott.

Sir Michael Hodgkinson jelentős vezetői szintű iparági tapasztalattal gazdagítja az igazgatóságot, hiszen 2018-ig a TUI AG Felügyelő Bizottságának elnökhelyetteseként, 1999-től 2003-ig pedig a BAA Plc. vezérigazgatójaként tevékenykedett. Ezen kívül igazgatóként dolgozott a Dublini Repülőtéren, a Transport for London önkormányzati közlekedésszervező vállalatnál és leányvállalatánál, a Crossrail Limitednél.

„A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér igen érdekes hely, nagy lehetőségekkel. Infrastruktúrájával megteremti a feltételeket az egész régió növekvő közlekedési igényeinek kielégítésére” – nyilatkozta Sir Michael Hodgkinson.

„Hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy az utasforgalmi növekedés, a szolgáltatási színvonal és a működési hatékonyság terén a Budapest Airport legyen a közép-kelet-európai régió legsikeresebb repülőtere” – tette hozzá Vazil Hudák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Nagy örömmel üdvözlöm Sir Michael Hodgkinsont és Vazil Hudákot a Budapest Airport Zrt. igazgatóságában” – mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Gerhard Schroeder, az igazgatóság elnöke hozzátette: “Sir Michael elismert iparági szakértő, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a légiközlekedésben. Vazil Hudák a közintézmények működése és a finanszírozás terén igen kiterjedt szakértelemmel és tudással bír, illetve sok kelet-európai projekten is dolgozott. Emellett kiváló kapcsolatai vannak a bankszektorban, és különösen a Budapest Airport finanszírozó bankjainál. Biztos vagyok benne, hogy mindketten sok tekintetben hozzá fognak járulni a Liszt Ferenc Repülőtér fejlődéséhez.”