Az Emirates 2020 márciusa óta több mint 2 millió utasának tette lehetővé, hogy akár többször is módosítsa utazási dátumát vagy úti célját, illetve repülőjegyét voucherra váltsa, mely egy jövőbeni utazásnál használható fel.

Több mint 92 ezer utas váltotta jegyét utazási kuponra, és több mint 38 ezren már le is utazták vagy tervezik utazásukat ezekkel – tájékoztatta lapunkat az Emirates.

A légitársaság járataira a már megvásárolt repülőjegyeket 2022. május 31-ig használhatják fel az utasok.

Az Emirates emellett a világjárvány kitörése óta 3,3 millió utas fel nem használt repülőjegyének árát fizette vissza.

Forrás: Emirates

A légitársaság 2020 decemberében minden utasa számára a kabinosztálytól és az úti céltól függetlenül több esetre – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be. Azóta összesen 7,2 millióan utaztak ezzel a lehetőséggel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. A biztosítás meghatározott esetekben félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén.

Az Emirates törzsutasai szintén megtarthatták mérföldjeiket, valamint státuszukat is meghosszabbították. Az Emirates Skywards 2022-ig több mint 630 000 Silver, Gold és Platinum tagja számára garantálja törzsutas-státuszát. 51 milliárd Skywards mérföld érvényességét szintén meghosszabbították, vagyis tulajdonosaik minden előnyüket kiélvezhetik jövőbeni repülőútjuk alkalmával.