Svédországban a tengerbe zuhant egy magyar lajstromjelű sportrepülőgép vasárnap este, a fedélzeten tartózkodó két ember életét veszítette.

Hétfő reggel közölte a Svéd Tengerészeti Hatóság, hogy megtalálták annak a magyar felségjelű kisgépnek a roncsait, amely vasárnap este szenvedett balesetet Arkösund település közelében. A repülőgép egy lengyelországi reptérről tartott a svédországi Dala-Järna repülőtérre.

A HA-BNS lajstromjelű, SOCATA MS.893A Rallye Commodore 180 (Moran) típusú sportrepülőgép fedélzetén két, feltételezhetően magyar állampolgárságú személy tartózkodott, mindketten életüket veszítették a balesetben.

Svéd lapértesülések szerint a hatóságok egy szemtanú jelzését követően vonultak ki a helyszínre, majd szonárberendezések és búvárok segítségével találták meg a víz alá süllyedt repülőgép roncsait, később pedig kiemelték a két áldozatot.

A baleset lehetséges okáról egyelőre nem közöltek hivatalos információt, a svéd hatóságok megkezdték az esemény kivizsgálását, és értesítették a magyar hatóságokat is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Később sajtómegkeresésre a Wizz Air közölte, hogy két pilótájuk veszítette életét a balesetben, akik magánúton voltak Svédországban. A HVG.hu beszámolt arról is, hogy mindkét áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetője volt.

Címlapi képünk illusztráció, nem a szerencsétlenül járt repülőgépről készült. (Forrás: Wikimedia Commons.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!