Kevesebb bevételből is jobb adózott eredményt ért el a Lufthansa-csoport a január-szeptemberi időszakban, mint tavaly – derül ki a légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

 | © AIRportal.hu

Az adatok azt mutatják, hogy a német légitársasági csoport árbevétele 1,8 százalékkal 23,8 milliárd euróra mérséklődött, ezen belül a forgalomból származó bevétel 4,2 százalékkal mérséklődött az erős árnyomás miatt.

A csökkenő bevétel az üzemi eredményen is meglátszott, bár mérsékeltebb formában: a kiigazított eredmény 0,9 százalékkal csökkent a 2015 január-szeptemberihez képest 1,6 milliárd euróra.

Ennek ellenére a Lufthansa-csoport ebben az időszakban 1,8 milliárd euró nyereséget ért el, 5,9 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A taglégitársaságok üzemi eredménye a kimutatás szerint vegyesen alakult: a Lufthansa és az Austrian növelte ezen mutatóját, míg a Swiss 46 millió euróval teljesített alul az előző év azonos időszakához képest az erős frank miatt. Viszont még így a Swiss hozza a legtöbb pénzt 9,8 százalékos marzsával.

Carsten Spohr, a csoport vezérigazgatója értékelőjében azt írta, folyamatos a nyomás az áron, emiatt a kapacitásokkal és a költségszinttel is óvatosan kell bánni. Ezt szerinte a Lufthansa-csoport elérte, ennek is köszönhető, hogy a tavalyi szinthez közel tudták tartani idei eredményüket.

Az előző negyedévben a német cégcsoport profitfigyelmeztetést adott ki, mert azt prognosztizálták, hogy a cég üzemi eredménye nem fogja elérni év végével a 2015-ös szintet. Ezzel szemben a Lufthansa most úgy látja, hogy elérhetik a tavalyi szintet,m amikor a kiigazított üzemi eredmény 1,8 milliárd euró volt.