Kibervédelmi központot hozott létre a müncheni repülőtér üzemeltetője, ahonnan nem csak a támadások kivédését irányítják majd, de képzéseket is tartanak.

Szakértők szerint a XXI. század háborúit már nem a csatamezőkön, hanem az online világban vívják majd. A müncheni repülőtér üzemeltetője komolyan veszi, hogy ma már a kibervédelem legalább annyira fontos, mint a hagyományos, ezért felállított egy központot, ahol nem csak az operatív munka zajlik majd, hanem új “katonákat” is képeznek majd.

Az International Airport Review szerint a repülőtéren dolgozó IT-szakemberek más, az európai légiközlekedésben dolgozó informatikussal dolgoznak majd billentyűzetet billentyűzetbe vetve. Az üzemeltető FMG vezetője, Thomas Weyer azt mondta, mindennapos küzdelmet kell vívniuk a hekkerekkel, hogy fenntartsák a repülőtér, mint kritikus infrastruktúra biztonságát.

Az elmúlt években a világ minden táján megszaporodtak, és minőségében is javulást mutatnak a különféle informatikai rendszerek elleni támadások. Újfajta (zsaroló)vírusok jönnek ki nap, mint nap, amelyet az IT-rendszerek gyenge pontjait keresik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek a rendszerek pedig az iparág gyorsuló digitalizációjával egyre több érzékeny adatot tartalmaznak majd, emiatt egyre kívánatosabbak lesznek a hekkerek szemében, így az adatok védelme kiemelten fontos.

Az új repülőtéri központban négy labort alakítottak ki csak a képzésekre, a telepített rendszerekkel pedig valós kibertámadásokat tudnak szimulálni, amelyet az egyik csoport végez, a másik csoportnak pedig az a feladata, hogy elhárítsa a veszélyt. Az innen kikerülő szakemberek nem csak repülőterek, de légitársaságok számítógépes rendszereinek védelmét is el tudják majd látni.