Egyelőre vizsgálják, hogy egy vagy több drón szállt-e szombat este a frankfurti légikikötő térségében, ami miatt két járatot törölni kellett, 23 pedig az éjszakai repülési tilalom alól felmentést kapva késéssel indulhatott el.

A rendőrség tájékoztatása szerint az intenzív kutatás ellenére ez idáig sem a pilóta nélküli eszközt vagy eszközöket, sem tulajdonosaikat nem találták meg – írja az aero.de portál.

Közölték, hogy a jelenlegi adatok szerint szándékosan történt a reptér működésének megzavarása, és megbízható szemtanúk beszámolói alapján a drón(ok) jóval nagyobb(ak) volt(ak) az elterjedt típusoknál.

A civil észlelőkön kívül maguk a rendőri egységek tagjai is látták a repülőeszközt vagy -eszközöket, a légikikötő teljes területén.

Illusztráció (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Mint beszámoltunk róla, a budapesti reptéren is történt már ilyen, komoly repülésbiztonsági kockázatot jelentő drónos zavarás, legutóbb 2019 őszén. A HungaroControl akkori adatai szerint megnégyszereződött egy év alatt az ilyen esetek száma. Ezt megelőzően a két legforgalmasabb London környéki légikikötőben, Heathrow és Gatwick térségében is történtek ilyenek, amelyek miatt saját drónelhárító rendszer telepítéséről döntöttek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.