Kemény földet érés és elpattanás után komoly sérülések keletkeztek a United Airlines Boeing 757-200-as repülőgépében a Newark-Liberty repülőterén, szombaton helyi idő szerint kora délután, a balesetben több utas könnyebben megsérült.

Az Aviation-Safety.net adatlapja szerint az UA 627-es járatot Denverből teljesítő, 21 éves, N26123 lajstromjelű Boeing 757-200-as, egyelőre ismeretlen okok miatt a leszállás során balesetet szenvedett.

A Szövetségi Légügyi Hatóság információi szerint a 22L jelű pályán történt kemény földet érést és egyes értesülések szerint egy vagy több elpattanást követően a Boeing főfutóján több gumi is kidurrant. A gép balra sodródott és a bal oldali főfutó és az orrfutó a futópályán kívül, de még a szilárd burkolaton állt meg.

A fedélzeten 166 utas és hat fő hajózó személyzet volt, és bár a jelentések szerint többen könnyebb sérüléseket szenvedtek, kórházi ellátást senki sem igényelt.

A baleset után két órán keresztül nem indított és fogadott járatokat a newarki repülőtér, de helyi idő szerint délután 3 órától a repülőtér ismét üzemel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az 1997. novemberében gyártott Boeing 757-es törzsének szerkezete az orrfutó környékén megrogyott, amint a közösségi médiában megjelent képeken is látható. A baleset során a repülőgépben jelentős károk keletkeztek.