Szó szerint kiéleződött az Airbus A320neója és a Boeing 737-ese közti párharc az Egyesült Államokban, a csatát döntetlenre hozták a felek.

Minden hónapban beszámolunk arról, hogy a két legnagyobb repülőgépgyártó hogyan áll az eladásokkal és átadásokkal, amelyet egyfajta versenyként is fel lehet fogni. A két gyártó egy-egy gépe úgy tűnik, hogy rendszeres olvasónk, és úgy döntöttek, lemeccselik azt, hogy ki a jobb.

Az Aviation Safety Network bejegyzése szerint St. Louisban került sor a meccsre, a résztvevők pedig as WOW Air vadonat új, alig fél éves Airbus A320neója, illetve a Southwest Airlines 4,5 éves Boeing 737-800-asa volt. Az incidens helyi idő szerint csütörtök délután 4 órakor történt.

A bejegyzés szerint az amerikai fapados légitársaság Boeingje kezdte a vitát, gurulás közben találta el a WOW Air Airbus A320-asának szárnyvégét. Az incidens már a csőre állás közben történt, a Southwest gépe Kansas Cityből érkezett a WN2095-ös járattal, és a gép bal oldali szárnyvége ütközött neki a WW168-as járattal éppen Reykjavíkba készülő neo jobb oldali szárnyvégével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatokat törölték, a Flightradar információi szerint a két gép a baleset óta még nem hagyta el a repülőteret. A Twitteren található fotók szerint egy-egy szárnyvégcsere ráfér majd a gépekre.