Nem sokkal az American Airlines 767-esének balesete után egy újabb gép szenvedett balesetet: a FedEx MD-10-ese Fort Lauderdaleben gyulladt ki a leszállást követően.

A háromhajtóműves áruszállító repülőgép Memphis-ből érkezett Fort Lauderdale-be, amikor a leszállást követően a McDonnell Douglas MD-10 repülőgép bal oldali főfutója összecsuklott, majd kitört a helyéről.

A repülőgép kisodródott balra és részben a futópálya melletti füves területen állt meg a bal oldali hajtóműre és szárnyra dőlve, a helyszínen készült fotók tanúsága szerint. Az MD-10-es a bal oldali hajtóműve és szárnya ezt követően gyulladt ki.

A Twitteren látható felvételek szerint a gép már állt, amikor egy robbanás következett be nagy füsttel nem sokkal az előtt, hogy a tűzoltó egységek a géphez értek.

A tüzet végül a tűzoltók eloltották, a hajózó személyzet sérülés nélkül ki tudott menekülni a repülőgépből, bár a felvételek tanúsága szerint a repülőgép vészcsúszdája nem nyílt ki. A képek szerint a tűzben a bal oldali szárny szinte teljesen kiégett, a repülőgépben jelentős károk keletkeztek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A balesetben a FedEx N370FE lajstromjelű, McDonnell Douglas MD-10-es repülőgépe érintett, amely interneten elérhető adatbázisok szerint 1972. februárjában hajtotta végre első felszállását. A DC-10-10-es típusú repülőgép 1997-ig a United Airlinesnál szolgált, majd 1999-ben csatlakozott a FedEx flottájához, miután a repülőgépet áruszállítóvá konvertálták. A repülőgépet 2003-ban modernizálták, ezt követően változott típusjelzése MD-10-re.

Fotók, videók a Twitterről

Nem sokkal korábban az American Airlines egyik Boeing 767-ese gyulladt ki Chicagoban. Az eddigi információk szerint a repülőgép hajtóműhiba miatt megszakította a felszállást, ezt követően keletkezett a tűz.