Fél órára felfüggesztették a varsói Chopin repülőtér érkező és induló forgalmát csütörtökön reggel hat óra után nem sokkal, mert a repülőtérre érkező áruszállító repülőgép hajtóműve kigyulladt.

A repülőtér közlése szerinte reggel hat óra körül egy a repülőtéren leszálló McDonnell Douglas MD-11F repülőgép egyik hajtóműve kigyulladt.

A flightradar24.com adatai szerint az adott időpontban az amerikai UPS áruszállító légitársaság N270UP lajstromjelű McDonnell Douglas MD-11F repülőgépe hajtott végre leszállást a repülőtér 33-as jelű futópályáján.

A repülőgép a leszállást követően rendben elhagyta a futópályát, majd az egyik gurulóúton megállt. A Facebookra felkerült képek szerint a háromhajtóműves MD-11F kettes, vagyis a törzs hátsó részének tetején elhelyezett hajtóműve gyulladt ki.

A repülőtér közlése szerint a gép egyik hajtóművénél tűz keletkezett a leszállás után, ezért a géphez riasztották a tűzoltókat, akik gyorsan eloltották a lángokat. Az esemény során senki nem sérült meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esemény miatt a repülőtér érkező és induló forgalmát mintegy fél óra időtartamra felfüggesztették, több érkező járat is várakozásra kényszerült Varsó térségében.

A repülőtér érkező és induló forgalmában egész nap lehetnek kisebb fennakadások, késések az esemény következtében.