Egy utas laptopjának kigyulladt lítium-ion akkumulátora miatt szakította meg útját az amerikai JetBlue légitársaság New York – San Francisco járata május 30-án, kedden.

A JetBlue JB 915-ös számú járata az ABCnews információi szerint a michigani Grand Rapidsban működő Gerald R. Ford nemzetközi repülőtéren hajtott végre előre nem tervezett leszállást este nyolc óra körül.

Az N967JT lajstromjelű Airbus A321-231 típusú repülőgép személyzete az FAA közleménye szerint azért döntött az útmegszakítás mellett, mert egy utas hordozható számítógépének lítium-ion akkumulátora túlmelegedett és kigyulladt az utastérben.

A légitársaság közlése szerint a laptop egy kézicsomagban volt, amikor kigyulladt/túlmelegedett, melyet az utasok és a személyzet akkor vett észre, amikor a táskából füst kezdett el szivárogni.

A repülőgép, melynek fedélzetén 158-an utaztak, végül biztonságosan leszállt a repülőtéren. A gép később folytatta útját San Francisco felé, miután a repülőtéri tűzoltók átvizsgálták a repülőgépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!