Sajtóértesülések szerint a KLM mégsem venné át az Air France-KLM megrendeléséből a holland légitársaságnak szánt Airbus A350-eseket, bár a cég vezetője szerint nem álltak el a tervtől.

A holland Luchvaart Nieuws értesülései szerint az első Airbus A350-esnek 2021-ben kellene a flottába kerülnie, de vannak jelek, amelyek arra utalnak, hogy a KLM valamiért mégsem veszi át ezeket.

Az első az volt, hogy 2020-ról 2021-re tolták az első gép átvételének időpontját. Most pedig úgy értesült a lap, hogy a pilótákkal és a karbantartó személyzettel már közölték: nem lesznek A350-esek a flottában.

Erre reagálva Pieter Elbers, a cég vezérigazgatója a holland lappal azt közölte, hogy nem álltak el az A350-esek átvételétől, a jelenlegi tervek szerint továbbra is számolnak az európai gyártó új generációs szélestörzsű típusával.

Grafika: Airbus

Az Air France-KLM holding még 2013-ban rendelt 25 darab A350-est, és további 25-re szerzett opciót. Az első jövőre érkezhet meg a Joonhoz, és további 9 áll majd szolgálatba, a KLM 7-et, az Air France pedig 8-at kap majd Toulouse-tól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Joon és az Air France a kiöregedő A340-eseket cseréli le az A350-essel, a KLM pedig a Jumbo Jeteket pótolná. Úgy tűnik viszont a portál szerint, hogy a KLM inkább a Dreamlinerekben gondolkodik: a 9-esek mellé rövidesen megérkezik az első 10-es is. Tény, a hollandoknak a Boeingekkel nagyobb tapasztalatuk van, a szélestörzsű flottában az Airbus típusai közül csak az A330-as üzemel, emellett Jumbo Jetek, Dreamlinerek, triplahetesek vannak.