Kilenc áruszállító járatot üzemeltet Budapestre április végéig az Emirates Sky Cargo, az utasszállító repülőgépek közlekedésének leállítása miatt kiesett kapacitásának pótlására.

Márciustól áprilisig összesen kilenc Emirates Skycargo teherszállító gép érkezik Magyarországra, amelyek főként elektronikai felszereléseket, illetve a járványhelyzettel kapcsolatos rakományt szállítanak majd.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy a személyszállításra vonatkozó légiforgalmi korlátozások kihatnak a teherszállítmányokra is, hiszen a menetrend szerinti utasszállító gépek jelentős teherrakományt is szállítottak (úgynevezett belly-cargo).

Forrás: Emirates

Az áruforgalom biztonságos folytatása érdekében az Emirates Skycargo rendkívüli intézkedéseket tett: külön teherszállító gépeket állított forgalomba, a menetrend szerinti járatokon túl charter járatokat is üzemeltet. Ezen kívül megszervezte a közúti szállítást oda, ahol a légi szállítás nem volt lehetséges annak érdekében, hogy az orvosi eszközök, nélkülözhetetlen alapanyagok, gyógyszerek és romlandó élelmiszerek eljussanak a világ minden részébe.

Január közepétől március közepéig az Emirates Skycargo összesen több mint 225 ezer tonna rakományt szállított. Ebből 55 ezer tonna élelmiszer – beleértve gyümölcs, zöldség, hús és halfélék –, több mint 13 ezer tonna pedig gyógyszeripari rakomány volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A katonai és a civil légi szállításnak is szerepe van a járvány kezelésében