Szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus Csengtu városával és a Tarmac Aerosave nevű vállalattal egy környezeti szempontból fenntartható szolgáltatóközpont létrehozásáról, amely a repülőgépek teljes életciklusában nyújt szolgáltatásokat az üzemeltetőknek.

A bázis szolgáltatásai között szerepel majd a rövid- és hosszútávú tárolás, a karbantartás, a modernizálás, az átalakítás, a szétbontás és újrahasznosítás, mindez többféle repülőgéptípus esetében.

A központ 690 ezer négyzetméteres területen jön létre, ahol akár 125 repülőgépet is tudnak majd tárolni.

Forrás: Airbus

A Tarmac Aerosave vállalat a repülőgépek szétbontásában szerzett 15 éves tapasztalatával segíti a projektet, az Airbus Satair nevű leányvállalata pedig a kiöregedett repülőgépek felvásárlásával, majd a kiszerelt részegységek és alkatrészek kereskedelmével járul hozzá a működéshez.

Az Airbus arra számít, hogy Kínában jelentősen nő majd a forgalomból kivont repülőgépek száma a következő 20 évben. A központ megnyitása támogatja a gyártó szolgáltatási üzletágának terjeszkedését a régióban, ugyanakkor elősegíti Kína fenntarthatósági és körforgásos gazdasággal kapcsolatos törekvéseinek megvalósítását is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A végleges szerződés megkötése az idei év közepén, a szolgáltatóközpont megnyitása 2023 végén várható, ha megkapja a hatóságok jóváhagyásait.