Az USA Közlekedési Minisztériuma többé nem engedélyezi, hogy az utasszállító repülőgépek kabinjába az emberek különféle nem hétköznapi élőlényt felvigyenek maguk mellé, mivel sokan visszaéltek az érzelmi támogató állatok fuvarozásának lehetőségével.

A BBC jelentése szerint a pávától elkezdve a malacokon át a mini póniig sokféle állatot magukkal vittek egyes utasok arra hivatkozva, hogy érzelmi támogató állatokról van szó, ez a fajta visszaélés viszont rontotta a közbizalmat az egyébként tényleg nélkülözhetetlen munkaállatok iránt.

A héten hatályba lépett új rendelkezés szerint ezentúl csak a munka- és segítőkutyákat lehet az utaskabinba vinni.

A szigorítással a légitársaságok is egyetértettek, mondván, nem elég, hogy a szabályokat kijátszották az utasok, de egyes, érzelmi támogató állatnak mondott élőlények veszélyt is jelentettek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cégek már korábban kérték, hogy a szaktárca lépjen az ügyben, mert egyre több ember keveri össze a repülőgépek fedélzetét az állatkerttel, ezt pedig a többi utas sem nézte túl jó szemmel.

Az Egyesült Államokban korábban az érzelmi támogató állatok szállításáról nem volt külön rendelet, egy szabály szerint munkaállatoknak tekintették őket, és így a háziállatoktól eltérően ingyen felvihették őket a fedélzetre.

A minisztérium idén januárban kezdeményezte a szabályok szigorítását.

Forrás: Facebook