A Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének második borversenyén közel 300 magyar bor közül választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország fő légikikötőjét.

Közleményében a cég felidézte, hogy tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, az akkor nyertes italok különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában képviselték egy éven át a repülőteret. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért.

Az 1-es terminálon megrendezett gálán a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet elnyerő borokat. A vállalat célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon megjelenítő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve hazai kulturális értéket képviselő pincészeteket.

Forrás: Budapest Airport

A BUD Wine címért öt kategóriában lehetett indulni: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és új kategóriaként a természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített ital. A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát. A rendezvény fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  • Prémium fehérbor: Veszprémi Érseki Pincészet – Mandorla Rajnai rizling 2022
  • Prémium vörösbor: Sauska – Cuvée 7
  • Gasztro fehérbor: Tűzkő Birtok – Gewürztraminer 2023
  • Gasztro vörösbor: Koch Borászat – Kadarka 2022
  • Természethű bor: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok- Hárslevelű 2023

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Szekretár Borbirtok, az Angyal Borászat és a Bolyki Pincészet italai kerültek ki győztesként.