A 2-es terminál közelében megépítendő körforgalom tervezésére, engedélyeztetésére és kivitelezésére írt ki közbeszerzést a Budapest Airport.

Az Európai Unió elektronikus közbeszerzési rendszerében (TED) és a magyar EKR rendszerben január elején közzétett hirdetmények szerint a reptérüzemeltető „a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren körforgalom kivitelezése a T2 terminál közelében és ahhoz
kapcsolódó munkálatok, ide értve egyes engedélyezési eljárásokhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítése” tartalmú építési beruházásra írt ki közbeszerzést.

A hirdetmény szerint a beruházás becsült értéke nettó 3 millió euró, a Budapest Airport a költségek 85 százalékát uniós támogatásból finanszírozza.

Forrás: Budapest Airport

A közbeszerzés ugyanis kapcsolódik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér uniós forrásokból finanszírozott, CEF 2014-HU-TMC-0508-W számú, a Budapest-Arad vasútvonalról leágazó, multimodális közlekedési csomópontjának projektjéhez.

A tender nyertesének a szerződés aláírásától számított kétszáztizedik naptári napon kell átadnia a beruházást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ajánlatokat, vagy részvételi kérelmeket 2019. február 11-ig kell beadnia a pályázóknak, ezt megelőzően a Budapest Airport helyszíni bejárást is tart majd az érdeklődő cégeknek.

Információink szerint a körforgalmat a 4-es számú főútról a 2-es terminálhoz vezető bekötőúton, a hosszú távú Holiday Parkoló és az Aeropark jelenlegi leágazásának környékére tervezi az üzemeltető.

A nagy területen elhelyezkedő, új közlekedési csomópontból ágazik majd le a kettes terminál mellett épülő Cargo City bekötőútja is. A leendő körforgalom segíteni fogja a 2-es terminál közlekedését, valamint a parkolók biztonságosabb megközelíthetőségét is.