Minden eddiginél több, közel 40 diák vett részt az Aeroplex idei nyári repülőgép-szerelő gyakorlati programjában. A fiatal repülőgép-szerelő és műszerész növendékek 1-2 éven belül helyezkedhetnek el a légiiparban, ezen belül akár az Aeroplexnél, ahol a következő években is folyamatos bővítéssel számolnak, így biztos helyük lesz a frissen végzett szakembereknek.

A nyári időszakban is pörög a magyar repülőgép-karbantartó vállalat hangárjaiban és műhelyeiben, emellett zajlik a felkészülés a következő szezonra és még azon is túl. A jövő szakemberei, összesen 39 repülőgép-szerelő diák ezekben a hetekben ismerkedtek meg először élesben az Aeroplex által végzett valamennyi tevékenységgel – olvasható a cég közleményében.

A 18-22 éves diákok többsége a csepeli Kossuth Lajos Szakgimnáziumban tanul, és nagy részük két év múlva szerez végzettséget. Többen közülük viszont utolsó évüket kezdik meg szeptemberben, így alig egy év múlva, sikeres szakmai vizsga után kezdhetik meg karrierjüket az Aeroplex csapatában.

A diákok a tanév alatt is folytatják a szakmai gyakorlatukat az Aeroplexnél, így a tapasztalatok alapján sokkal gyorsabban tudnak integrálódni a repülőgép-karbantartás világába, és a remények szerint hosszú távon is itt helyezkednek majd el.

Illusztráció. (Forrás: Aeroplex)

A nyári gyakorlaton a diákok két-két napot töltöttek minden szakterületen, beleértve a műhelyeket, a raktárt, a hangárt és a 2-es terminálon zajló forgalmi karbantartást is. Ennek a gyakorlati megközelítésnek az volt a célja, hogy a diákok átfogó képet kapjanak az Aeroplex működéséről, megértsék a folyamatokat, és széleskörű szakmai tapasztalatot szerezzenek. Ezt követően 140 órás munkaidőt töltöttek el a hangárakban, az éppen futó repülőgép-karbantartási projekteken.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vasas Anikó, az Aeroplex HR-igazgatója hangsúlyozta: „Az Aeroplexnél elkötelezettek vagyunk a szakmai utánpótlás és a tapasztalatok átadása iránt. Nagyon örülünk, hogy egyre több tehetséges és lelkes diákkal dolgozhatunk együtt, akik megalapozzák ennek a különleges iparágnak a jövőjét.”

Az ACE nem csak a repülőgép-szerelő diákoknak nyújt munkalehetőséget. A vállalat számos szakterülete, mint a mérnökség, a minőségügy és más adminisztratív területek egyaránt fogadtak diákokat, akik ezáltal igazán különleges repülőtéri környezetben szerezhetnek munkatapasztalatot – és tisztességes munkabért – a nyári szünetben.