Partnert vált a Wizz Air, jövő nyártól már nem Magyarországon végezteti a hangár-karbantartási feladatokat, hanem három külföldi szolgáltatónál.

Lengyel, litván és szlovén cégek veszik át azt a tevékenységet, amelyet eddig a Lufthansa Technik budapesti repülőtéren működő leányvállalata végzett a „de facto magyar nemzeti légitársaság” számára.

A litván FL Technics ugyanis közleményben adta hírül a napokban, hogy megállapodást kötött a fapados légitársasággal, annak Airbus A320/A321 (ceo és neo) gépeinek időszakos karbantartási és ellenőrzési, valamint javítási feladatainak ellátásáról.

Az ügyletről az AIRportal.hu megkérdezte a Wizz Airt, amely így válaszolt:
„Az új együttműködéssel a légitársaság partnert vált. A Lufthansa Technikkel kötött jelenlegi szerződést három különböző szolgáltató váltja fel: az LS Technics, az FL Technics, valamint az Adria”.

E szerint tehát a Katowicében tevékenykedő LS Technics, a Vilnius repterén működő FL Technics és a szlovén Adria Tehnika látják el 2022 júliusától a Wizz Air Airbus A320-típuscsaládba tartozó repülőgépeinek időszakos hangár-karbantartási, valamint eseti, gyors- vagy nagyjavítási feladatait. Az egyes cégek közötti kapacitás- és munkamegosztásról nem kaptunk információt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az FL Technics közleménye szerint a november elején aláírt megállapodás négy évre szól, de lehetőséget tartalmaz az együttműködés meghosszabbítására is. A cég már hosszú idő óta lát el forgalmi karbantartási feladatokat a Wizz Air számára.

A közlemény idézi Julia Brixet, a Wizz Air-csoport karbantartási vezetőjét, aki szerint az FL Technics versenykéses költségalapja, rugalmas működése, a szolgáltatásai és teljesítménye terén nyújtott magas minőség teremtett bizalmat a légitársaság részéről az együttműködés megkötéséhez.

A másik két karbantartócég és a légitársaság nem adott ki közleményt a megállapodásokról. Lapunk kereste a Lufthansa Techniket is az ügyben, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Amint korábban megírtuk, idén februártól a Wizz Air repülőgépeinek forgalmi karbantartását a légitársaság mindkét magyarországi bázisán, azaz Budapesten és Debrecenben is az Aeroplex látja el.