A gyógyszerszállítás speciális igényeinek megfelelő központtal bővítette cargo-infrastruktúráját a bécsi reptér, amely e szegmensben is vezető szerepet szán magának Közép-Európában. Schwechat eközben rekordot is elért, az idén már 25 millió utast fogadtak, és összesen több mint 10 százalékos növekedést vár az üzemeltető az idei évre.

Vezető szerepre tör Bécs-Schwechat reptere a közép-európai gyógyszerek, és egyéb a hőingadozásra különlegesen érzékeny egészségügyi termékek szállításban, ennek részeként kedden átadták a régióban egyedülálló, e célra kialakított árukezelő központot – írja az aero.de portál.

A különleges Vienna Pharma Handling Center hűtőlánccal és gyors árucserével biztosítja az érzékeny orvosi termékek gördülékeny fuvarozását.

A speciális kialakításnak köszönhetően a légi, közúti és vasúti szállítási módok között rövid idő alatt lehet az árut átrakodni, emellett az érzékeny árunak megfelelő körülményeket teremtettek.

Az üzemeltető közlése szerint a központból 23 ország másfél napon, közülük tizenöt pedig 24 órán belül ellátható innen gyógyszerekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindezekkel a közép-európai régióban első számú gyógyszer-átrakóhellyé kíván fejlődni a schwechati reptér, úgy becsüli az üzemeltető cég, hogy ez a szegmens az idei 7,7 ezer tonnáról jövőre megduplázódhat, és elérheti a 16,7 ezer tonnát.

Schwechat megőrizné és tovább is erősítené a vezető szerepét a régióban (Fotó: Vienna Airport)

A bécsi légikikötő mindeközben újabb forgalmi rekordot ért el, nemrég köszöntötték ugyanis az idei 25 milliomodik utast.

Ez több mint 10 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakával összevetve a közlemény szerint, és egyébként egész évre is ilyen mértéket vár az üzemeltető. A jelek alapján december 31-ig összesen mintegy 27 millió utas fordul majd meg Schwechaton.

Az idei év több rekordot is hozott: júliusban volt olyan nap, amikor az eddigi legtöbb, 100 ezer utas fordult meg a terminálokban, augusztusban pedig összesen 2,8 millió utast fogadott a reptér, amely mennyiségre szintén nem volt még példa.

Mint megírtuk, az elmúlt időszakban beköszöntött a fapados forradalom Schwechaton is, vélhetően ennek igen nagy szerepe van a jelentős forgalomnövekedésben.