Hajtóműtűz gyanúja miatt átvizsgálnak egy Airbus 320-as típusú repülőgépet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport sajtószóvivője szombat este.

Hardy Mihály elmondta, hogy a Nesma Airlines 6380-as charter járata, amely az egyiptomi Hurghadából érkezett, és Budapest érintésével Pozsonyba megy tovább, este hét óra előtt egy perccel szállt le a reptéren. Miközben a ki- és beszálláshoz használt csápra ráállt a gép, a földi kiszolgálók úgy látták, hogy lángok csapnak ki a jobboldali hajtóművéből.

Az incidensben érintett repülőgép a SU-NMA lajstromjelű, Airbus A320-232-as repülőgép volt. A gép 12,5 éves, 2002-ben gyártották, egyiptomi lajstromba 2010-ben került. Ezt megelőzően a British Midland-nél szolgált.

A repülőgép pár perccel 19 óra előtt ért földet Ferihegyen, ezt követően a kijelölt állóhelyére gurult a 2B terminálhoz. A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsonokság egységei a 34-es utashíd környékén vették körbe a gépet. A repülőgép személyzete a leszállást megelőzően és utána sem jelentett vészhelyzetet.

Ugyan a kiérkező tűzoltók nem észlelték a lángok nyomait, de a műszaki személyzet megkezdte a repülő átvizsgálását. Vészkiürítésre nem volt szükség, a mintegy 160 utas a szokásos rend szerint hagyta el a fedélzetet – ismertette a történteket Hardy Mihály. Hozzátette, hogy a járat várhatóan késve indul tovább.

Az AIRportal.hu információi szerint a repülőgép nem tudta teljesíteni a visszafelé utat, még vasárnap délelőtt is a Lufthansa Technik műszaki előterén parkolt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Nesma Airlines egyik A320-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Nesma Airlines egyik A320-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A szombati napon ez már a második kényszerhelyzet volt a repülőtéren

A szombati napon nem ez volt az első kényszerhelyzet Ferihegyen, mivel a Lufthansa Budapestről Münchenbe tartó, reggeli járata hajtóműhiba miatt a felszállást követően azonnal visszafordult Ferihegyre.

A D-AIPH lajstromjelű Airbus A320-as típusú utasszállító repülőgép pár perccel a hibás hajtómű leállítása után rendben földet ért a 31R futópályán, majd a tűzoltók kíséretében a kijelölt állóhelyre gurult, ahol megkezdték az utasok leszállítását a gépről.

A személyzet a gép fedélzetén utazókat úgy tájékoztatta, hogy a gép az egyik hajtómű rendellenes működése miatt volt kénytelen visszafordulni Budapestre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!