Az ütemtervnek megfelelően halad az Aeroplex Közép-Európai Kft. szélestörzsű repülőgépek karbantartására is alkalmas hangárjának kivitelezése a budapesti légikikötőben, az építkezés az utóbbi hetekben érkezett a leglátványosabb szakaszához.

A cég lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a hatalmas épület szerkezetének felállításán, az acélszerkezet szerelésén, valamint a homlokzati- és tetőpanelek elhelyezésén a Weinberg ’93 Építő Kft. mintegy negyven szakembere öt szerelőkosaras emelő segítségével és a szomszédos épületek közelsége miatt alpintechnikával dolgozik.

A 90 méter széles szerkezeti elemeket a helyszínen szerelik össze a szakemberek, majd a keresztirányú főtartókat négy daru és több szerelőkosaras emelő segítségével emelik a felépített pillérek tetejére, mintegy 30 méter magasra.

A kivitelezés következő fázisában indulnak az épületgépészeti munkák, elkezdik az elektromos hálózat, valamint a hangárkapuk kiépítését, emellett pedig a csarnok teljes keresztmetszetében futó darupálya-rendszer és a daruk telepítését.

Amint Demény Árpád, az Aeroplex Közép-Európai Kft. ügyvezető igazgatója március elején elmondta lapunknak, a repülőgép-karbantartó vállalat a jövő év február közepére veheti használatba a nyolcezer négyzetméteres épületet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csarnok egyszerre négy keskenytörzsű vagy pedig egy szélestörzsű repülőgép kiszolgálására lesz alkalmas, a cég portfóliója ezzel a Boeing 777-es és 787-es, valamint az Airbus A330-as és Airbus A350-es típusokkal bővülhet.

A beruházás költsége 10 milliárd forint, és a tájékoztatás szerint 200 új munkahelyet teremt.