Leáll a Sun Express Germany, a Lufthansa és a Turkish Airlines közös vállalkozásának német leányvállalata: a légitársaságot felszámolják, a döntés 1200 dolgozót érint.

Az Aero.de cikke szerint minden járatát leállítja a főleg üdülőhelyeket célzó Sun Express Germany, és a Lufthansa mint egyik fő tulajdonos kezdeményezi a vállalat felszámolását. Az érintett utasokat átfoglalják más járatokra.

Adatbázisok szerint a frankfurti központú légitársaság 13 darab Boeing 737-800-ast üzemeltetett, és megrendelése volt négy Boeing 737 MAX 9-esre.

Fotó: AIRportal.hu

Korábban a Eurowingsnek is ez a cég üzemeltette az Airbus A330-asokat a hosszútávú járatokhoz (amelyek megszüntetéséről már tavaly döntött az anyavállalat), illetve több mediterrán járatot is repült a fapados cégnek.

A Lufthansa és a Turkish Airlines által 50-50 százalékban birtokolt, török légijármű üzembentartói engedéllyel rendelkező Sun Express viszont továbbra is közlekedik majd Németország, Ausztria, Svájc, illetve Törökország között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a német leányvállalat járataival mi lesz, a sajtó úgy tudja, párat átcsoportosítanak a Eurowingshez.

A Sun Express Germany szinte teljes flottája a repülőtereken pihent, bár június 1-jétől teljesítettek már néhány belföldi és nemzetközi járatot, később a cég vezetése úgy döntött, leállítja a légitársaság működését.