A napokban teljesítette utolsó járatát az Austrian Airlines OE-LAT lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgépe, amely hivatalosan márciusban hagyja el a légitársaság flottáját.

Mint korábban megírtuk, idén még két Boeing 767-300-asát (OE-LAX és OE-LAW) vonja ki az osztrák légitársaság, de a korábbi hírekkel ellentétben ezek nem márciusig, hanem őszig maradnak még forgalomban.

Mindhárom érintett három példány már több mint 28 éves, ezek az Austrian legöregebb repülőgépei.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Austrian Airlines még a járvány első időszakában, áprilisban döntött arról, hogy három Boeing 767-esétől is meg kíván szabadulni.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Korábban osztrák sajtóértesülések még elképzelhetőnek tartották, hogy a Lufthansa-csoport 2019-es Boeing 787-megrendelésből néhány példány az Austrian flottájába kerül 2022-ben, bár az új generációs szélestörzsűekkel eredetileg a taglégitársaságok négyhajtóműves gépeit akarták kiváltani. Az sem zárható ki ugyanakkor, hogy a csoporton belül másik cég használt repülőgépei érkeznek majd az osztrák légitársaság 767-esei (és esetleg a 777-esei) helyébe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emlékezetes, még a járvány miatti krízis előtt a Lufthansa-vezér azt mondta, hogy addig nem lehet szó az Austrian öregedő szélestörzsűinek lecseréléséről, amíg nem áll helyre a légitársaság pénzügyi teljesítménye, és hatékonyabbá, nyereségesebbé nem válik.