Lettország kormánya bejelentette, hogy március 17-től felfüggeszti a nemzetközi légiközlekedést az országban a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Fotó: AIRportal.hu

A döntés következményeként az Air Baltic bejelentette, hogy a légitársaság ideiglenesen felfüggeszti járatait március 17. és április 14. közötti időszakban Lettországból és Észtországból is.

Az Air Baltic még csütörtökön egyébként azt is közölte, hogy ideiglenesen 350 fővel csökkenti a dolgozóinak létszámát.

Norvégia és Dánia ugyancsak az elmúlt 48 órában jelentette be, hogy lezárja légi és tengeri határait, csak a saját állampolgárai léphetnek be az országba.

Hétfőtől leállnak a Smartwings és a Czech Airlines járatai is a cseh kormány által pénteken bejelentett utazási korlátozások miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, hasonló intézkedéseket hozott Lengyelország is, amelynek következtében (egyelőre) 10 napra leállnak a LOT nemzetközi járatai Lengyelországból és Magyarországról, továbbá a Wizz Air és a Rynair lengyel járatai is.

Az USA szombaton este jelentette be, hogy már nem csak a schengeini övezetből, hanem az Egyesült Királyságból és Írországból is csak a saját állampolgáraiknak engedélyezik a belépést az országba.