Harmincöt év után kap újabb kabalafigurákat a Virgin Atlantic – a légitársaság arculatának immár szerves része a „Flying Lady” a repülőgépek orrán.

A Virgin Atlantic egyik új kabalája (Forrás: Virgin Atlantic)

Öt új kabalafigurát állít hadrendbe a Virgin Atlantic nyártól az új A350-es repülőgépein, amelyek a brit emberek sokszínűségét hivatottak bemutatni – nemre, bőrszínre és szexuális hovatartozásra való tekintet nélkül.

Az eredeti Flying Lady logó immár 35 éve ékesíti a Virgin Atlantic repülőgépeinek orrát. Az ikonikus kép egy pin-up girlt ábrázol piros ruhában, ahogyan az ég felé tart a brit zászlóval.

Ez a koncepció azonban öt különféle variációban jelenik majd meg.

Az új kabalafigurák között van többek között színes bőrű férfi és nő, valamint egy fehér férfi szivárványszínű nadrágban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mind dolgozóik, mind utasaik egyéniségek, és sem szexuális hovatartozásuk, sem származásuk miatt nem kell szégyenkezniük.

A légitársaság közleményben hangsúlyozta, hogy a brit nemzet diverzitását szeretnék hangsúlyozni az új figurákkal. A hosszú távú terveik között szerepel a nemek közötti bérszakadék megszüntetése és a sokszínűség fokozása, ennek érdekében 2022-ig fele-fele arányban alkalmaznának női és férfi munkatársakat a vezetőségben, valamint 12 %-ban színes bőrűeket.

Say hello to the new faces of Virgin Atlantic

Say hello to the new Virgin Atlantic flying icons. Coming to our A350-1000 aircraft soon. ❤️The high flyers are a diverse range of men and women representing modern Britain, coming to four brand new A350-1000 aircraft this year, followed by a further eight by 2021. ✈️Read more on Ruby: https://virg.in/FlyingIcons

Közzétette: Virgin Atlantic – 2019. április 2., kedd

A Virgin Atlantic korábban is tanújelét tette annak, hogy utasai és dolgozói számára is biztosítani szeretné, hogy egyéniségüket hangsúlyozzák. A világon egyedülálló módon indítanak az idén Pride-járatot, ahol a személyzetet kizárólag az LMBTQ-közösség tagjaiból választják. Korábban pedig bejelentették, hogy a női személyzet tagjainak nem kötelező a smink használata.