Légiutaskísérőket keres az amerikai kormány által fenntartott szupertitkos Janet Airlines, melyet sokak UFO Airlinesként emlegetnek. A légitársaság a las vegasi McCarran Nemzetközi Repülőtéren működő bázisáról üzemeltet napi többszöri járatokat az 51-es körzetnek hívott terület titkos katonai és kormányzati létesítményeibe.

A napokban több külföldi lap cikkezett arról, hogy légiutaskísérőket keres a las vegasi reptér egyik “nem létező” (értsd: a normál utastermináloktól távol eső privát használatú) termináljáról ismeretlen repülőterekre ingajáratokat teljesítő Janet Airlines.

A lapok egy állásportálon megjelent hirdetés alapján kapták fel a témát, a hirdetést azóta eltávolították.

Hat darab Boeing 737-600-as repül titkos célpontokra nap mint nap Las Vegasból. (Fotó: Alan Wilson/Wikimedia Commons)

A hirdetéseben az alapkövetelmények között szerepelt, hogy a jelölteknek az alkalmazás feltételeként át kell esniük a legmagasabb szintű védelmi háttérellenőrzésen.

Az ehhez kapcsolódó átvilágítások során vizsgálják a jelöltek anyagi helyzetét, az esetleges külföldi befolyás alatt állását és többek közt nyilatkozniuk kell a szexuális és alkohol/drogfogyasztási szokásaikról is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez vélhetően azért szükséges, mert szigorúan titkos, nemzetbiztonságilag védett információkhoz juthatnak munkájuk során.

Az – időközben törölt – álláshirdetés szerint a légutaskísérőknek a megszokott feladatokat kell végezni a járatok fedélzetén, biztonsági bemutatót kell tartaniuk, ételeket és italokat szolgálnak fel az utasok számára, ügyelnek az utasok biztonságára és az esetleges vészhelyzetekben teszik a dolgukat.

A légitársaság naponta több járatot teljesít a las vegasi McCarran International Airport és meg nem nevezett célpontok között Boeing 737-es repülőgépeivel. Az ingajáratokon, melyek a reggeli/délelőtti órákban szállnak fel Las Vegasból és a délutáni/esti órákban térnek oda vissza kormányalkalmazottakat és szerződött partnereket szállítanak az 51-es körzetbe.

A légitársaság neve és hívójele, a ‘JANET’ egyébként egy teljesen evilági mozaikszó, a Joint Air Network for Employee Transportation-ból ered. A cég jelenleg hat darab Boeing 737-600-as repülőgépet üzemeltet, melyek fehér festésben repülnek, vastag piros csíkkal az oldalukon.

A repülőgépek polgári lajstromban repülnek és a vegasi felszállást követően egy darabig lehet követni a mozgásukat a virtuális radarokon, azonban amikor az 51-es körzet közelébe érnek, a jeladóikat kikapcsolják, így nem ismert, hogy pontosan hol szállnak le.

A JANET Airlines, vagy köznapi nevén UFO Airlines repülőgépeit a las vegasi repülőtéren könnyű lencsevégre kapni, ezen a 2006-ban készült felvételen még a légitársaság korábbi, Boeing 737-200-asa látható, ezt a típust cserélte a cég a modernebb -600-as változatokra. (Fotó: AIRportal.hu)