Két percen múlt egy görög férfi sorsa, aki a Facebookon közzétett posztjában azt írta: azért maradt életben, mert nem tudott időben odaérni a beszállókapuhoz a később szerencsétlenül járt gép indulására, mivel nála volt a csomagja.

Elkerülte az Ethiopian Airlines Addisz-Abeba – Nairobi járatának vasárnapi katasztrófáját egy görög férfi, aki nem érte el a lezuhant gépet – írja a Euronews hírportálja. Antonisz Mavropulosz Facebook-posztban számolt be az esetről, fotót is közölve az eredeti beszállókártyájáról.

Az utas két perccel késte le a később balesetet szenvedett gépet, közlése szerint azért húzódott el a beszállása, mert nála volt a csomagja, és senki nem segített neki időben a kapuhoz érnie.

Mavropulosz, hasonlóan a katasztrófában elhunyt 19 ENSZ-dolgozóhoz, a világszervezet Nairobiban rendezendő gyűlésére tartott Addisz-Abeba-i átszállással, egy szemétkezeléssel foglalkozó nemzetközi civil testület vezetőjeként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 – Η ΤΥΧΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑΤρέχοντας να προλάβω την πτήση ΕΤ 302 Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι, που συνετρίβη 6…

Közzétette: Antonis Mavropoulos – 2019. március 10., vasárnap

Miután kiderült, hogy lezuhant a Boeing 737 MAX 8-as, Addisz-Abeba repterén a hatóságok kihallgatták őt, mivel a jegye a járatra szólt, de nem utazott el végül. Miután tisztázták a helyzetet és bebizonyosodott, hogy a férfi csomagja sem került fel a szerencsétlenül járt gépre, természetesen elengedték.

Posztja szerint először több ismerőse és családtagja azt hitte, ő is meghalt a balesetben, de üzenetekben gyorsan közölte mindenkivel, hogy lekéste a gépet.

A BBC információi szerint egy másik, dubaji utasnak – aki Addisz Abebában szállt volna át a Nairobi irányába közlekedő gépre – késett az előző járata, szerencséjére ezért nem érte el a később lezuhant gépet.