Az International Airlines Group (IAG) új low-cost modellben működő, hosszú távú útvonalakat repülő céget indít: a LEVEL első járata 2017 júniusában emelkedhet a levegőbe.

Forrás: IAG | © AIRportal.hu

Forrás: IAG

A cég első járatai a katalóniai Barcelonából közlekednek majd Los Angelesbe, San Francisco-ba (Oakland), Buenos Airesbe és Punta Cana-ra.

A low-cost LEVEL légitársaság két darab, 314 utas szállítására berendezett Airbus A330-assal indul, melyek az új cég arculatának megfelelő festésben repülnek majd.

A repülőgépek 293 turista és 21 prémium-turista osztályú üléssel lesznek felszerelve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság járataira – egy útra – a repülőjegyek 99 eurós áraktól indulnak. A prémium-economy repülőjegyet váltó utasok számára a kézipoggyász mellett a feladott poggyász, az étkezés, az ülőhely-választás, valamint a legújabb mozi filmek is ingyenesen elérhetők lesznek. Az alap szintű – turista – repülőjegyet váltó utasok pedig fedélzeti menüből vásárolhatnak ételt és italokat.

A járatokon 8,99 eurós induló ártól lesz elérhető a széles sávú fedélzeti WiFi internet kapcsolat. Az utasok törzsutas pontokat gyűjthetnek és válthatnak be a LEVEL járatain is, az IAG hűségprogramja keretében.

Forrás: IAG | © AIRportal.hu

Forrás: IAG


Barcelona csak a kezdet…

A kezdeti időszakban az Iberia alkalmazásában álló pilóták és légutaskísérők dolgoznak majd a járatokon, de a cég közleménye azt vetíti előre, hogy hosszabb távon 250 új munkahelyet teremt majd Barcelonában az új cég.

Az IAG közleménye azt is hangsúlyozza, hogy Barcelona csak az első város, ahonnan járatokat indít a LEVEL. Céljuk, hogy hamarosan más európai repülőterekről is üzemeljenek. Barcelona az IAG spanyol fapados cége, a Vueling központja, ennek köszönhetően lehetővé válik az átszállás a Vueling kiterjedt európai, és a LEVEL új, hosszú távú útvonalhálózata között.

Willie Walsh, az IAG elnöke úgy nyilatkozott az új légitársaságról, hogy a LEVEL az IAG ötödik meghatározó márkája lesz az Aer Lingus, British Airways, Iberia és a Vueling mellett. Az új cég stílusos és modern megközelítéssel még többek számára teszi elérhetővé a repülést megengedhető árakon.

Walsh abban bizakodik, hogy a fapados üzleti modellel működő LEVEL jól kiegészíti majd az IAG jelenlegi portfólióját és tovább szélesíti a csoport ügyfeleinek körét.

Forrás: IAG | © AIRportal.hu

Forrás: IAG