A hétvégén a Helvetic Airways átvette negyedik Embraer E195-E2-es gépét, ezzel lezárult a két évvel ezelőtt indított flottamegújítási programja.

A svájci légitársaság a Facebook-oldalán közölte, hogy vasárnap megérkezett az utolsó olyan új beszerzésű repülőgép, amelyet a közel két éve meghirdetett flottamegújítási programban szerzett be.

A HB-AZL lajstromjelű Embraer E195-E2 natali és Las Palmas-i technikai megálló után landolt a zürichi repülőtéren, ez a tizenkettedik új repülőgépe a társaságnak.

Illusztráció. Fotó: AIRportal.hu

A főként a Swiss-nek repülőgépeket személyzettel együtt bérbe adó légitársaság 750 millió USA-dollár beruházással újította meg a gépparkot, amelyből eltűntek a korosodó Fokkerek, és mostanra kizárólag Embraereket használ.

Tobias Pogorevc vezérigazgató a közlés szerint azt mondta, ezek a gépek tökéletesen megfelelnek az igényeiknek, emellett csendesek és alacsonyabb a károsanyag-kibocsátásuk. Állítása szerint most a Helvetic Airways üzemelteti a leghalkabb és leginkább környezetbarát regionális gépparkot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság összesen 8 darab E190-E2-est és 4 darab E195-E2-est vett át a brazil gyártótól, adatbázisok szerint mellettük szolgál még négy, első generációs E190-es is, így a teljes flotta 16 gépből áll, átlagos életkora 3,6 év. Az utolsó Fokker 100-as két éve távozott a flottából, amelyeket az előző generációs E190-essel (E1) helyettesítettek.

Forrás: Embraer

Az első újonnan megrendelt példány, egy E190-E2 2019 novemberében érkezett meg a légitársasághoz, az első E195-E2-t pedig alig másfél hónapja, június végén vették át.

A Helvetic Airways a Swiss és újabban a Eurowings számára is teljesít menetrend szerinti járatokat hosszú távú wet-lease megállapodásokkal, többek közt időnként Budapestre is. A cég emellett charter járatokat is üzemeltet, valamint más légitársaságoknak is ad bérbe repülőgépeket személyzettel együtt.