Nem sokkal a felszállás után 71 emberrel a fedélzetén lezuhant az orosz Saratov Airlines An-148-asa Moszkvától 80 kilométerre. Senki nem élte túl a balesetet.

Az eseményről készült friss összefoglalónk itt olvasható!

Az elsődleges információk szerint az orosz regionális légitársaság RA-61704-es lajstromú gépe Domogyedovo repülőtérről szállt fel, a 6W703-as járattal a kazah határhoz közeli Orszkba tartott, majd nem sokkal később eltűnt a radarokról. A gépet később Argunovo település mellett találták meg. Az orosz RT szerint a gép roncsait a levegőből vették észre.

A mentésben részvevő hatóságok az orosz Interfax hírügynökségnek megerősítették, hogy a gép lezuhant, és, hogy semmi esély arra, hogy túlélőt találjanak. Ezt az értesülést az ITAR-TASZSZ állami hírügynökség is megerősítette.

Szemtanúk az Interfaxnak azt mondták, látták, ahogy a kigyulladt gép lezuhan, egyesek robbanásszerű hangokról is beszámoltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Russia Today korábbi értesülései szerint az An-148-as roncsai mellett egy helikopter egyes részeit is megtalálták, később ezt az értesülést az Interfax hírügynökség cáfolta.

A Gazeta.ru azt írta, hogy a pilóták jelezték a légiforgalmi irányítás felé, hogy valamilyen technikai hiba lépett fel és, hogy kényszerleszállást hajtanak végre a Zsukovszkij repülőtéren, más értesülések szerint a rádióforgalmazásban semmi nem utalt arra, hogy a repülőgép vészhelyzetben lenne.

A gép lezuhanásának helyszínén készült képek alapján a repülőgép roncsai nagyobb területen szóródtak szét, amely arra enged következtetni, hogy már a levegőben több darabra eshetett szét az Antonov.

Az RT hírtelevízió az esti órákban az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumra hivatkozva közölte, hogy a helyszínen megtalálták a repülőgép egyik, a pilótafülkében zajló kommunikációt rögzítő feketedobozát, valamint két holttestet. A hatóságok lezárták a helyszínt és éjszaka is folytatják a terület átvizsgálását.

Az An-148-as fedélzeten hat fős személyzet és 65 utas tartózkodott. Az esti órákban az illetékes ügyészség hivatalosan is közölte, hogy nincs túlélője a katasztrófának.

Az utasok között egy svájci és egy azerbajdzsáni állampolgár volt, a személyzet és a gép többi utasa orosz állampolgár volt.

Élő közvetítés a roncsok helyszínéről

A balesetben érintett gép egy Antonov An-148-100B típusú regionális gép, amely a Rossiyától került a Saratov Airlines-hez, mindössze 7,4 éves volt.

A baleset helyszínére érkezett Maxim Szokolov orosz közlekedési miniszter is, a hatóságok vizsgálatot indítottak.

Forrás: flightradar24.com

A flightradar által kiadott grafikon szerint a repülőgép eléggé hullámzó sebességgel és profillal, de emelkedett, majd 6 ezer láb magasságban süllyedni kezdett, amely után még emelkedésbe kezdett, de nem sokkal később a gép lezuhant. Az utolsó adatok szerint sebessége 332 csomó, magassága 3250 láb volt, és 3300 láb per perces sebességgel zuhant.

A 87 évvel ezelőtt alapított légitársaság szaratovi központtal működik, főleg orosz belföldi járatokat üzemeltetnek, de repülnek Örményországba és Grúziába is. A flottában 5-5 Jakovlev Jak-42-es, és Antonov An-148-100-as, valamint 2 darab EmbraerE-195-ös szolgált a baleset előtt.

A légitársaságnak 2015-bn megtiltották, hogy nemzetközi járatokat teljesítsen, mert egy soron kívüli vizsgálat során olyan embert találtak a pilótafülkében, aki nem volt a hajózó személyzet tagja. Miután a Saratov Airlines módosította eljárásrendjét, 2016-ban újra teljesíthetett nemzetközi járatokat.