Közvetlenül a felszállást követően lángok csaptak ki a Qatar Airways Isztambul – Doha járatát teljesítő Airbus A330-302 típusú repülőgép hajtóművéből, a személyzet azonnal visszafordult a repülőtérre, majd nem sokkal később biztonságosan leszálltak. A légitársaság délutáni közlése szerint egy madár repült a felszálló A330-as hajtóművébe.

A járat útvonala a Flightradar24.com radarképén. | © AIRportal.hu

A járat útvonala a Flightradar24.com radarképén.

A Qatar Airways a Twitteren közzétett közleményében megerősítette, hogy a QR 240-es számú járatot teljesítő A7-AEO lajstromjelű repülőgépük, mely Isztambul Atatürk repülőtérről Dohába tartott, visszafordult Isztambulba, ahol később biztonságban leszállt.

Szemtanúk állítása szerint a repülőgépet a leszállást követően a tűzoltók várták a futópálya mellett, majd az első átvizsgálást követően az állóhelyre kísérték.

Az első információk szerint nem volt ismert, hogy a 2008-ban gyártott Airbus A330-as hajtóművében műszaki meghibásodás történt, vagy esetlegesen madárral történt ütközés, vagy más fizikai behatás (pl. FOD beszívása) miatt csaptak ki a lángok a hajtóműből.

Később a légitársaság azt közölte lapunkkal, hogy az A330-as hajtóművébe a felszállás közben egy madár repült be, emiatt hibásodott meg a hajtómű.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép fedélzetén tartózkodó 298 utas és 14 fős személyzet a szokásos módon hagyhatták el a repülőgép fedélzetét, senki nem sérült meg. A légitársaság egy másik repülőgépet küldött Dohából az utasokért.

Lángok csaptak ki a Qatar Airways A330-as hajtóművéből

Forrás: kokpitaero-Youtube

A légitársaság közleményei