Az Emirates és a Flydubai stratégiai partnerségük újraindulása óta több elérhető úti céllal is bővítették kínálatukat a Dubajon keresztül utazók számára. Egyesített járathálózatukban május végére már 168 úti cél lesz elérhető.

A stratégiai codeshare-partnerség 2020. szeptember eleji újraindulása óta közel 500 000 utas repült az Emirates és a Flydubai közös hálózatán, kihasználva az összehangolt dubaji csatlakozások és a poggyásztovábbítás előnyeit, mindezt egyetlen jeggyel – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az Emirates.

A közös üzemeltetésű járatokon keresztül foglalt úticélok közül Katmandu, Kijev, a Maldív-szigetek és Zanzibár voltak a legnépszerűbbek.

Az Emirates utasai a Flydubai több mint 56 célállomására utazhatnak codeshare-járatokon, míg a Flydubai ügyfelei az Emirates több mint 82 úti célja közül választhatnak.

Forrás: Emirates

A Flydubai nemrégiben jelentette be, hogy újraindítja járatait 12 oroszországi célállomásra, öt iráni városba, valamint szezonális járatokat indít Grúziába, Törökországba és Montenegróba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elkövetkező hónapokban várhatóan további elérhető célállomásokat jelentenek be, amint az országok megnyitják határaikat az üzleti és turisztikai céllal utazók előtt. Mindkét légitársaság tovább bővíti járatkínálatát, és további 16 országot tesznek elérhetővé a nemzetközi turizmus számára, karanténmentes beutazással.

Az Emirates és a Flydubai számára elsődleges fontosságú az utasok, valamint a földi és légi dolgozók egészsége és biztonsága, így a személyzet és a pilóták nagy részét mindkét légitársaságnál már teljes körűen beoltották.

Az Emirates Skywards hűségprogram tagjai számára a légitársaság 2022-ig meghosszabbítja az ezüst-, arany- és platina tagsági szintet. A 2020 áprilisa után lejáró Skywards mérföldek érvényességét 2021. augusztus 31-ig hosszabbította meg a légitársaság. A június 30. előtt foglalt, december 31-et megelőző utazásokkal a Flydubai és az Emirates hálózatán belül akár megduplázhatók az Emirates Skywards mérföldek.