Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

A drónok üzemeltetésére vonatkozó uniós keretrendszer hazai szabályozásának megfelelve a magyar légiforgalmi szolgálat 2021. január 1-től tette elérhetővé a díjmentes mobilapplikációt.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében a HungaroControl arra emlékeztet: a mydronespace a szabályos és biztonságos drónreptetést segíti elő azzal, hogy a felhasználókat valós időben tájékoztatja a magyar légtérstruktúra aktuális állapotáról és a pilóta nélküli légi járművek számára tiltott vagy bizonyos korlátozásokkal igénybe vehető területekről.

Forrás: HungaroControl

A HungaroControl a mydronespace.hu honlappal is támogatja a drónozókat, akik ott megtalálják a mobilalkalmazással és a légtérhasználattal kapcsolatos információkat, továbbá videósorozat is segíti a felhasználókat a mydronespace kezelésének elsajátításában.

A HungaroControl közlése kiemeli, hogy a légiforgalmi szolgáltató vállalat elkötelezett az applikáció fejlesztésében, ezért folyamatosan várja a felhasználók észrevételeit, javaslatait az info@mydronespace.hu e-mail címre. A tapasztalatcserét segíti, hogy a társaság a legnagyobb közösség oldalon egy zárt csoportot hozott létre a drónpilóták számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu