Március 16-tól némileg lazított a holland kormány a beutazás és az ottani átszállás szigorú feltételein. A tranzit utasoknak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, a Hollandiába érkezőknek pedig e mellett egy 24 óránál nem régebben elvégzett negatív PCR-tesztet vagy gyorstesztet kell bemutatniuk.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében a KLM azt írta: a holland kormány döntése értelmében március 16-tól változtak az országba belépés feltételei.

A Hollandiába utazóknak ezentúl a beszállítás időpontjához képest 24 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy a beszállításhoz képest 24 óránál nem régebben elvégzett negatív gyorsteszttel és emellett a Hollandiába érkezéstől számított 72 óránál nem régebben elvégzett másik, negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük.

A Schipholon átszálló, vagyis tranzit utasoknak az Amszterdamba érkezéstől számított, 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre lesz szükségük, antigén gyorstesztre vagy másra nem.

A negatív teszteredményről szóló igazolást angol, német, francia, olasz, portugál, spanyol és holland nyelven fogadják el a hatóságok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A szabályok 12 éven felüliekre vonatkoznak.

Amint korábban megírtuk, a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járványhullám megfékezése érdekében a holland kormány döntése értelmében január 23-tól a Hollandiába tartó járatok fedélzetére csak azok az utasok szállhattak fel, akik rendelkeztek egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel és egy 4 óránál nem régebbi, szintén negatív eredményű antigén-gyorsteszttel. A szigorú szabályozás a Magyarországról Hollandiába tartó, és az ott átszálló utasokat is érintette.