Ultimátumot kapott az Azur Air, az orosz légügyi hatóság március 20-ig adott haladékot a tavaly decemberben feltárt hiányosságok pótlására, amennyiben ez nem történik meg a cég elveszíti a légi üzemeltetési engedélyét (AOC), és március 21-én leállhat a légitársaság.

A légitársaság német leányvállalatának egyik Boeing 767-ese Ferihegyen. (Forrás: LHBPairside-Facebook)

Az orosz légügyi hatóság 2017 decemberében végzett, időszakos vizsgálata során tárt fel hiányosságokat a repülőgépek légialkalmasságának támogatását illetően, és a cég repülésüzemének szervezésében – tudta meg a TASZSZ.

A hírügynökség értesülése szerint a Rosaviatsiya március 20-ig adott haladékot a légitársaságnak, hogy pótolja a hiányosságokat, amennyiben ez nem történik meg, az Azur Air légi üzemeltetői engedélye érvényét veszti.

A légitársaság közölte, előkészítés alatt vannak a szükséges dokumentációk, amelyeket hamarosan továbbítanak a hatóságnak.

Amennyiben ez nem történik meg időben, vagy a Rosaviatsiya nem fogadja el ezeket, március 20 éjféli hatállyal megszűnik a cég légi üzemeltetői engedélye, és be kell szüntesse repülési tevékenységét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez azonban – cég közlése szerint – nem valószínű, mivel nem ütközik semmilyen nehézségbe a vizsgálat által feltárt hiányosságok pótlása.

A március 20-ig tartó időszakban a cég korlátozások nélkül folytathatja működését, és repülőjegyeket is értékesíthet járataira.

2017-ben a légitársaság Oroszország nyolcadik legnagyobb légifuvarozója volt, 3,7 millió utast szállított.