Fokozatosan újraindítja nemzetközi járathálózatát az ukrán Ukraine International Airlines (UIA) március 1-től.

Az ukrán légitársaság március elsejétől Kijev és Genf, valamint Kijev és Prága között indítja újra a járatait, Lárnakába, Vilniusba, Barcelonába és Kisinyovba pedig a hónap végétől közlekednek majd. Szintén újraindulnak a járatok Odessza és Isztambul között, és heti hatra emelik a járatok számát Kijev és Dubaj között.

Kijev és Delhi, valamint Kijev és Taskent között február végén egy-egy, márciusban három-három járat repül.

A cég közlése szerint márciusban az UIA napi rendszerességű járatokat közlekedtet Kijevből Amszterdamba, Párizsba (CDG), Milánóba (MXP), Tbiliszibe, Jerevánba és Tel Avivba.

Frissítés: A légitársaság február 23-án bejelentette, hogy március 13-tól a Kijev és Baku közötti útvonalán is újra indítja a járatokat hetente két alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A nyári menetrend kezdetétől a Kijev és Tel Aviv közötti útvonalon heti 11-re, májustól pedig heti 14-re nő a járatok száma.

Szintén májustól az ukrán repülőterek és Isztambul között akár heti 21 UIA-járat is közlekedik majd a légitársaság tervei szerint.

A Ukraine International Airlines foglalási rendszerében jelenleg elérhető adatok szerint a Kijev és Budapest közötti útvonalon június 1-től tervezi a légitársaság a forgalom újraindítását naponta közlekedő járatokkal, amelyet Boeing 737-esek teljesítenek majd.