További 34 Boeing 737 MAX 7-est rendelt a Southwest Airlines, amely így már 234 példányra szerződött az új generációs keskenytörzsű legkisebb befogadóképességű változatából.

Az amerikai légitársaság a repülés iránti kereslet további visszaépülésére számít az átoltottság növekedésével, ezért a március végén bejelentett, 100 darab MAX 7-esre szóló megrendelését további 34 példánnyal bővítette – számolt be a Reuters.

A most megrendelt repülőgépek átadása már jövőre megkezdődik, ezzel együtt már 234 MAX 7-es kerül a Southwest flottájába.

A közlés nem részletezi, hogy a meglévő opciók lehívásáról van szó, vagy a légitársaság a lemondások miatt megüresedett gyártási slotokra csapott-e le ezzel a megrendeléssel.

Forrás: Boeing

A légitársaság a bevételi mutatók további javulására számít júniusban, amely leginkább a szabadidős utazások területén felfutó keresletnek köszönhető, az üzleti utazások iránti gyenge érdeklődés miatt azonban még a következő időszakra is azt várják, hogy a jegyárak elmaradnak a megszokott szintektől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fapados korábban hosszú ideig vizsgálta, hogy milyen repülőgépekkel váltsa le a 140-150 ülőhelyes kapacitással bíró, kiöregedő 737-700-asait. Az új generációs széria mellett az Airbus A220-300-as is versenyben volt, az amerikai gyártó közleményéből a sorok között kiolvasható, hogy a kizárólag Boeing 737-esekből álló flotta alacsonyabb fenntartási költséget jelent, ez is hozzájárult ahhoz, hogy ezt a gyártmányt választotta a cég.