Újabb jelentős Airbus A380-as megrendelésről írhat alá megállapodást az Emirates az európai repülőgépgyártóval még ebben a hónapban, a Dubaj Air Show-n.

Az erre utaló nyilatkozatok Hamburgban hangzottak el az Emirates századik A380-asának átadóünnepségén a Reuters beszámolója szerint.

Az Emirates elnöke szerint a tárgyalások folyamatban vannak a légitársaság és az Airbus között. „Bízom benne, hogy nyélbe tudjuk ütni az üzletet” – mondta Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, aki reményét fejezte ki arra is, hogy a típus gyártása folytatódik.

Tom Enders az Airbus Group vezérigazgatója kifejezte, hogy reméli, hogy még legalább 42 darab A380-ast át tudnak adni az Emiratesnek. Mint ismert a légitársaság eddig összesen 142 darab kétszintes óriásgépre adott le megrendelést, melyből ma adták át a századik példányt.

Fotó: Airbus

A vezérigazgató elmondása szerint annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban nem sikerült új eladásokat realizálni az óriásgépre, az Airbus több értékesítési kampányon is dolgozik és abban bízik, hogy még 10 évig fogják tudni gyártani az A380-ast.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Enders még azt is hozzátette, hogy nem engedi nyugdíjba menni John Leahy-t anélkül, hogy az Airbus legendás értékesítési főnöke még egy jelentős A380-as megrendelést ne hozna tető alá.
Mint ismert John Leahy az év végével vonul nyugdíjba, helyére az Airbus már keresi az új szakembert.

A felek azt nem részletezték, hogy az újabb megrendelés az A380-as ráncfelvarrott, az idei párizsi légiszalonon bemutatott A380plus változatára vonatkozna-e.

Így ünnepelték az Emirates 100. A380-asának átadását