A General Electric lízingcége 74-re növelte a megrendelt, gyári átalakító programban készülő 737-800BCF-ek (Boeing Converted Freighter) számát.

A GECAS közlése szerint 11 darab példányra szóló opciót megrendeléssé konvertáltak, az opciós listát pedig újabb kilenc repülőgéppel bővítették.

A Boeinggel kötött megállapodás értelmében így a gyári átalakítási program 2016-os elindítása óta a megrendelt gépek száma 60-ra, az opcióké 14-re emelkedett.

A most megrendelt gépek 2022 és 2024 között érkeznek meg a vállalathoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing eddig 23 darab, használt utasszállítóból átalakított 737-800BCF-et adott át a lízingcégnek. A csaknem 24 tonna áru fuvarozására képes gépek hatótávolsága mintegy 3700 kilométer, a GECAS szerint flexibilisen és hatékonyan üzemeltethetők.

Ez a harmadik alkalom, hogy a General Electric lízingcége átalakított gépeket rendel a Boeingtől, eddig több mint száz ilyet vásárolt.

A koronavírus-járványban az utasszállító járatok kiesésével hatalmas kapacitáshiány alakult ki a légi áruszállítási piacon, egyebek között a Korean Air ezt a helyzetet kihasználva tudott nyereséges maradni az utasforgalom leállása ellenére.

Az Eurocontrol legfrissebb jelentése szerint augusztus elején 5 százalékkal több áruszállító járat közlekedett Európa légterében, mint egy évvel korábban, miközben az utasszállító járatok száma még 60 százalékkal elmarad a tavalyitól.