Az ukrán légiközlekedési hatóság megállapodást kötött Magyarországgal, hogy heti 9-14 közötti járatszámra emelkedhessen a járatok száma Kijev és Budapest között.

Fotó: AIRportal.hu

Az ukrán polgári légiközlekedést felügyelő hatóság weboldalán megjelent hivatalos közlés szerint hetente 9 és 14 közötti járat üzemelhet a Kijev-Budapest útvonalon, ezzel növelve az utas- és áruszállítás kapacitást a két szomszédos ország fővárosa között.

Bár a hivatalos közlemény név szerint nem említi, a megállapodás minden bizonnyal az Ukraine International Airlines járataira vonatkozik. A légitársaság a jelenlegi heti hétről kilencre történő járatszám növelését február 27-i ülésén hagyta jóvá az ukrán hatóság.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új járatok mikortól, mely napokon és milyen időpontokban közlekednek.

Korábban iparági információk szerint az is felvetődött, hogy a légitársaság naponta kettő, azaz heti hét helyett tizennégy járatot fog üzemeltetni Kijev és Budapest között.

Hirdetés

Lapunk március elején történt megkeresésére az ukrán légitársaság magyarországi képviselete később ígért tájékoztatást.

Kijevbe jelenleg az Ukraine International Airlines (UIA) és a Wizz Air járataival lehet eljutni Budapestről közvetlenül.

Az ukrán hatóság közleménye szerint megállapodás született Németországgal is a járatok sűrítéséről, a Kijev-Berlin, a Kijev-Frankfurt, a Kijev-München útvonalakon már hetente 52 járatot közlekedtethet az ukrán légitársaság.

Az UIA jelenleg összesen 40 darab repülőgépet üzemeltet, melyből 27 darab Boeing 737 NG sorozatú, közepes hatótávolságú repülőgép, 3 darab 737 Classic, 4 darab Boeing 767-300-as és 5 darab Embraer E-190-es regionális repülőgép. A légitársaság flottájának átlagéletkora 11,6 év.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság február végén állította forgalomba első Boeing 777-200ER repülőgépét. A légitársaság további három felújított fedélzetű Boeing 777-es átvételét tervezi 2018 őszéig.

Fotó: AIRportal.hu
Hirdetés