Az ukrán légiközlekedési hatóság megállapodást kötött Magyarországgal, hogy heti 9-14 közötti járatszámra emelkedhessen a járatok száma Kijev és Budapest között.

Fotó: AIRportal.hu

Az ukrán polgári légiközlekedést felügyelő hatóság weboldalán megjelent hivatalos közlés szerint hetente 9 és 14 közötti járat üzemelhet a Kijev-Budapest útvonalon, ezzel növelve az utas- és áruszállítás kapacitást a két szomszédos ország fővárosa között.

Bár a hivatalos közlemény név szerint nem említi, a megállapodás minden bizonnyal az Ukraine International Airlines járataira vonatkozik. A légitársaság a jelenlegi heti hétről kilencre történő járatszám növelését február 27-i ülésén hagyta jóvá az ukrán hatóság.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új járatok mikortól, mely napokon és milyen időpontokban közlekednek.

Korábban iparági információk szerint az is felvetődött, hogy a légitársaság naponta kettő, azaz heti hét helyett tizennégy járatot fog üzemeltetni Kijev és Budapest között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk március elején történt megkeresésére az ukrán légitársaság magyarországi képviselete később ígért tájékoztatást.

Kijevbe jelenleg az Ukraine International Airlines (UIA) és a Wizz Air járataival lehet eljutni Budapestről közvetlenül.

Az ukrán hatóság közleménye szerint megállapodás született Németországgal is a járatok sűrítéséről, a Kijev-Berlin, a Kijev-Frankfurt, a Kijev-München útvonalakon már hetente 52 járatot közlekedtethet az ukrán légitársaság.

Az UIA jelenleg összesen 40 darab repülőgépet üzemeltet, melyből 27 darab Boeing 737 NG sorozatú, közepes hatótávolságú repülőgép, 3 darab 737 Classic, 4 darab Boeing 767-300-as és 5 darab Embraer E-190-es regionális repülőgép. A légitársaság flottájának átlagéletkora 11,6 év.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság február végén állította forgalomba első Boeing 777-200ER repülőgépét. A légitársaság további három felújított fedélzetű Boeing 777-es átvételét tervezi 2018 őszéig.

Fotó: AIRportal.hu