Megállapodást kötött a Qatar Airways és a Deutsche Bahn, a dohai központú légitársaság és a német állami vasút ‘code share’ megállapodása értelmében a Qatar Airways oldalán a repülőjeggyel együtt a vonatjegy is váltható lesz.

A katari légitársaság utasainak lehetőségük lesz arra, hogy a Frankfurtba érkező járatukról közvetlenül átszálljanak az általuk kiválasztott úticélra közlekedő, nagysebességű ICE vonatok valamelyikére, hiszen a repülőtéren is található távolsági vasútállomás.

A Qatar Airways napi két közvetlen járatot üzemeltet Doha és Frankfurt között. A repülőjegy megvételekor lefoglalt vasúti hely biztosíték arra is, hogy a légijárat késése esetén az utast automatikusan átfoglalják a következő vonatra.

A code share megállapodás hét nagyvárost érint: Frankfurtból elérhető lesz így Stuttgart, Nürnberg, Hannover, Lipcse, Köln, Düsseldorf, München és Hamburg.

Forrás: Frankfurt Airport

Akbar Al-Baker, a légitársaság vezérigazgatója szerint egyre növekszik az utasforgalom Németország és Katar között, így ez a megállapodás minden ügyfelük számára üdítő újdonság lesz majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A „Rail&Fly” megoldás egyébként egyáltalán nem egyedi Németországban.

A Deutsche Bahn és a Lufthansa között is létezik code share megállapodás, amely az ügyfelek könnyebb utazását biztosítja a frankfurti repülőtér és több német nagyváros között. A német légitársaság ezzel arra próbálja terelni utasait, hogy belföldi továbbutazásukhoz a környezetkímélőbb vasúti járatokat válasszák.