Az eljárások és szabályozások görög hatóságokkal történő tisztázását követően a Wizz Air örömmel jelenti be, hogy megkapta az engedélyt az Athéni Nemzetközi repülőtérről induló és ide tartó menetrend szerinti járatainak zökkenőmentes üzemeltetésére – közölte lapunkkal a légitársaság vasárnap este.

A Wizz Air közleménye hangsúlyozza, hogy a légitársaság felhívja utasai figyelmét, hogy a COVID-19 terjedésének megfékezése érdekében a görög hatóságok szigorúan ellenőrzik, hogy az utasok helyesen és hiánytalanul töltötték-e ki a tartózkodási helyüket igazoló elektronikus formanyomtatványt (Passenger Locator Form – PLF) és ezalapján megkapták-e a regisztrációt igazoló QR-kódot.

Azokat az utasokat, akik nem rendelkeznek ezzel a QR-kóddal vagy hibásan töltötték ki a formanyomtatványt, a helyi hatóságok nem engedik be Görögországba.

Ennek tudatában a Wizz Air ismételten felhívja utasai figyelmét, hogy a fenti formanyomtatványt körültekintően, minden részletre kiterjedően, hibátlanul töltsék ki, ellenkező esetben a légitársaság megtagadja a beszállítást és ezen utasok jegyvisszatérítésre vagy kompenzációra sem jogosultak.

A fentiek által esetlegesen érintett járatok utasait e-mailben értesíti a légitársaság. Azok az utasok, akik utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket (beleértve az online utazási irodákat is), kérjük, vegyék fel a kapcsolatot értékesítőjükkel, járatukról informálódjanak, mert a Wizz Air nem rendelkezik az ő elérhetőségükkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság közleménye hozzáteszi, hogy a Wizz Air nagyra értékeli a görög hatóságok együttműködését a helyzet megoldásában.

Előzmény:

Két hétre kitiltották az athéni reptérről a Wizz Airt a görög hatóságok