Megemlékező repülést szerveznek a kisgépes pilóták Trianon 100. évfordulóján, a kezdeményezéshez bárki, bármilyen légijárművel csatlakozhat önköltségi alapon.

A résztvevők 2020. június 4-én, csütörtökön reggel 10 óra előtt szállnak fel a tervek szerint arról a reptérről, ahol a gépük parkol. Ezt követően elrepülnek a legközelebbi városig, vagy közelben lévő településig, és ott reggel 10 órakor egy rövid, 10 perces méltóságteljes vízszintes körözéssel emlékeznek meg, majd visszarepülnek a bázisukra.

Eddig Nyíregyháza, Eger, Hajdúszoboszló, Debrecen, Becsehely, Nagykanizsa, Fertőszentmiklós, Gödöllő, Baja, Tata, Tatabánya, Budaörs, Jakabszállás, Szeged, Tököl, Balatonfőkajár, Dunakeszi, Hévíz, Balatonfőkajár, Börgönd, Székesfehérvár, Sopron településekhez közeli repülőterekről csatlakozott legalább egy repülőgép a kezdeményezéshez, de a lista folyamatosan bővül.

A feladat végrehajtását az időjárás befolyásolhatja, de a megemlékező repülést azokon a helyeken, ahol megfelelőek a körülmények, legalább részben megtartják.

A repülését mindenki a saját felelősségére szervezi és hajtja végre, a vonatkozó szabályoknak megfelelően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kisgépes pilóták a helyszín, a név és a repülőgép típusának megadásával e-mailben Szakács Gábornak vagy Talabos Gábornak (szakipilota@freemail.hu vagy talabos@lhtl.hu) tudják jelezni a részvételi szándékukat.