Újabb Boeing 747-8F típusú teherszállító repülőgéppel bővült az AirBridgeCargo Airlines flottája. Az orosz cargo légitársaság ma vehette át második Boeing 747-8F-jét – adta hírül nem sokkal ezelőtt a Boeing repülőgépgyár.

Ma vette át második teherszállító változatú Boeing 747-8F típusú repülőgépét a Volga-Dnepr Grouphoz tartozó AirBridgeCargo Airlines. Az orosz vállalat összesen 5 darab új generációs Boeing 747-8-ast rendelt. Az első ilyen típusú, VQ-BLQ lajstromjelet viselő repülőgépüket idén január 26-án vették át. A ma átvett repülőgépük a VQ-BLR lajstromot kapta.

A 2003-ban alapított AirBridge flottájában a ma átvett repülőgéppel együtt immáron 13 darab Boeing 747-es típuscsaládba tartozó teherszállító repülőgép teljesít szolgálatot.

Nagyon elégedettek vagyunk az első Boeing 747-8F-ünk teljesítményével és alig vártuk, hogy a második repülőgép is csatlakozzon flottánkhoz – nyilatkozta az átvétellel kapcsolatban Tatyana Arslanova, az AirBridgeCargo Airlines elnök asszonya.

Az AirBridgeCargo Airlines (ABC) az első a kelet-európai régióban, amely üzembeállította a Boeing 747-es típuscsalád legújabb teherszállító változatát. A moszkvai székhelyű légitársaság a General Electric GEnx-2B hajtóműveit választotta 747-8-asaihoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A ma átvett VQ-BLR lajstromú Boeing 747-8HV(F) típusú repülőgép

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!