A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is landolt a MOL Limo, a környezetbarát autómegosztó rendszer, hiszen mától a repülőtér is bekapcsolódott az autómegosztó szolgáltatásba. Június 5-től 15 külön parkolóhelyet kap az elsősorban fiatalok és a környezettudatos városlakók által kedvelt közösségi autó rendszer a repülőtéren – közölte a reptérüzemeltető.

Mostantól egy külföldi repülőútról hazatérve az utasok választhatják a MOL Limo (elnevezése az angol limitless mobility, azaz határtalan mobilitás szóból ered) autóit is a hazajutáshoz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hiszen nem kevesebb, mint 15 megkülönböztetett parkolóhelyet kap a MOL Limo a budapesti repülőtér Holiday Lite parkolójában.

A MOL Limo tájékoztatása szerint a reptérre érkező, vagy onnan induló utaknál egyszeri díjként 1990 Ft minden utazásnál automatikusan hozzáadódik a percdíjakhoz.

Forrás: Budapest Airport

Az autómegosztó cég csak a benzinüzemű járművekkel javasolja a reptéri utakat, mert az elektromos autók hatótávolsága nem elegendő a reptér megközelítéséhez. 10 km hatótáv alatti lezárásnál a használóknak automatikusan büntetést számolnak fel.

Az autómegosztó használatának előnye továbbá, hogy a repülőtéri Holiday Lite parkolóba behajtáskor a rendszer automatikusan felismeri a MOL Limo autók rendszámát, így nem kell parkolójegyekkel bajlódni és ami fontosabb külön sem kell fizetni a parkolásért a kijelölt parkolóban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A MOL Limo eddig csak Budapest belső kerületeiben és Buda központi fekvésű részén volt elérhető, mától azonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is bekapcsolódik a MOL Limo hálózatba, tehát a repülőtéri utasok akár az indulásnál, akár az érkezésnél számíthatnak a MOL Limo autóira.

A közösségi autózásban jelenleg 450 autó érhető el, ezek közül 100 már elektromos meghajtású, ezek töltésére is lehetőség nyílik a repülőtéri parkolóban. Az elérhető autókról a MOL Limo okostelefonos applikációján keresztül lehet információhoz jutni.