Megérkezett Budapestre az Ukraine International első járata Kijevből, a járat mostantól naponta közlekedik a két főváros között.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az UR-PSU lajstromjelű 8 éves Boeing 737-800-as fél 3-kor szállt le Budapesten, majd a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték az új járatot.

A Ukraine International Airlines egész évben üzemelteti majd az új járatot, és azt reméli, hogy nem csak Magyarországig szállíthatja utasait, hanem kihasználhatja a Budapest Airport egyre bővülő nemzetközi útvonal-hálózatát is.

Az ukrán nemzeti légitársaság ötéves szünet után indítja újra Kijev-Budapest járatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A naponta közlekedő repülőgép a kijevi Boriszpil Nemzetközi Repülőtérről 13:35-kor indul Magyarországra, és 14:30-kor érkezik Budapestre. A gép ezután 15:20-kor száll majd fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy teljesítse a kb. egy és háromnegyedórás visszautat.

A magyar utasok a Ukraine International járatain kijevi átszállással továbbrepülhetnek Bangkok, Amman, Teherán, Almati, Asztana, Jereván, vagy akár Vilnius felé, vagy a légitársaság belföldi járataival elérhetik Odessza, Lviv és Harkov városát.

A járat megnyitásával a Wizz Air versenytársat kapott, és már két légitársasággal is elérhetővé vált Ukrajna fővárosa. Az Ukraine a fővárostól mintegy 25 kilométerre lévő, az ukrán forgalom 65 százalékát bonyolító fő repülőtérre Boriszpilre közlekedik, a Wizz Air pedig a Kijev közigazgatási határain belül működő, a köznyelvben Zhulyany-nak hívott Igor Sikorsky Nemzetközi Repülőtérre (IEV) üzemeltet járatokat.

A Ukraine International repülőgépeit és utasait a BUDPORT Handling Kft. szolgálja ki a budapesti repülőtéren. Az ukrán légitársaság a BUDPORT első olyan ügyfele, melynek számára teljes földi kiszolgálást biztosít a magyar, magán kézben lévő ground handling cég.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu