Elindította járatát a horvátországi Zágrábba a flydubai. Az új útvonal egyike annak az öt közép- és délkelet-európai célállomásnak, melyet a dubaji repülőtérről, a világ második legforgalmasabb repteréről indít a flydubai. A mostani bővítést is beleértve a légitársaság összesen 23 új járatot nyitott az idén.

A nyitójárat vízsugaras köszöntése december 16-án.(Fotó: Zagreb Airport) | © AIRportal.hu

A nyitójárat vízsugaras köszöntése december 16-án.
(Fotó: Zagreb Airport)

A flydubai-t 2008-ban alapították az utazás, a turizmus és a kereskedelem fejlesztésének, valamint Dubaj és a Közel-Kelet, az Öböl Menti Együttműködési Tanács országai, Afrika, a Kaukázus, Közép-Ázsia, Európa és az indiai szubkontinens közötti kapcsolatok erősítésének céljával.

„Az új, zágrábi járatunk indítása a növekvő keresletet és a kényelmes utazási lehetőségekre irányuló igényt tükrözi, amely egész Közép- és Délkelet-Európát jellemzi. Célunk, hogy megfizethető, és korábban lefedetlen úthálózatokra kínáljunk utazási lehetőséget utasaink számára.

A régió új célállomásai kiváló csatlakozási lehetőségeket kínálnak Dubaj idegenforgalmi és kereskedelmi központján keresztül, valamint hozzáférést biztosítanak a közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai piacokhoz” – mondta a hálózatbővítésről Jeyhun Efendi, a flydbuai kereskedelemért felelős alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2014 novemberében Belgiumban megrendezett CAPA Awards Kiválóság a Légiközlekedésben díjkiosztó gálán, a flydubai-t 86 célállomást lefedő hálózatával kategóriája leginnovatívabb és legbefolyásosabb légitársaságává választották. A 86 célállomás közül 54 eddig nem volt elérhető Dubajból. Az elmúlt hat év alatt a légitársaság 42, új generációs Boeing 737-800-as repülőgépből álló flottát épített ki, mellyel több mint 1300 járatot indít hetente.

Ilyenek a flydubai SkyInteriorral szerelt Boeing 737-esei

Forrás: flydubai Youtube csatorna

flydubai: Irány Zágráb!

Az új célállomás elhelyezkedésének köszönhetően könnyebbé vált a környező országok megközelítése. Az zágrábi járat utasainak szórakozatásáról a szék háttámlájába ágyazott interaktív hang- és videó rendszerek, valamint a több mint 1000 órányi film és zene gondoskodik.

Mindemellett, az utasok a Business Class által nyújtott előnyöket is élvezhetik, beleértve a 24 órás készenlétben lévő üzleti csapatot, akik segítenek a foglalásban és az utazás teljes ideje alatt rendelkezésre állnak; csakúgy mint az elsőbbségi check-in szolgáltatást, a tágas ülések kényelmét, számos szórakozási és étkezési lehetőséget.

A világ egyik legnépszerűbb úti céljai közé tartozik Dubaj, amely számos különleges látnivalóval, nemzetközi sport- és zenei rendezvénnyel vonzza a látogatókat. A tervek szerint 2020-ra már több mint 20 millió turista látogat majd el a városállamba, annál is inkább, mert abban az évben Dubaj rendezi meg a World Expo kiállítást.

A flydubai három közvetlen járatot üzemeltet a dubaji nemzetközi repülőtér és a zágrábi nemzetközi repülőtér között. A Zágrábba tartó gépen a turistaosztályra szóló menettérti jegyek ára 399 eurónál kezdődik, amely egy 20 kilós feladott csomagot is magába foglal, miközben a Business Class-on a menettérti jegy ára 1600 eurótól indul, és egy 40 kilós csomag feladását foglalja magába.

A járat menetrendje:
Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)